24/9/11

Μεσομορφοι

Ας τελειώσουμε την εξέταση των σωματότυπων με τους μεσόμορφους.Οι μεσόμορφοι αποτελούν τον πλέον προικισμένο σωματικό τύπο διότι μπορούν με ευκολία να πάρουν μυική μάζα αλλα και με την ίδια ευκολία να χάσουν λίπος.Είναι μυώδης και αθλητικός με ανοιχτούς ώμους.
Το είδος της προπόνησης για έναν μεσόμορφο έχει να κάνει αποκλειστικά με τις απαιτήσεις του αθλούμενου. Με το πώς βλέπει τον εαυτό του μετά από καιρό.
Για παράδειγμα μπορεί κατά βούληση να ακολουθεί πρόγραμμα για μυϊκό όγκο, για γράμμωση, για αντοχή ή απλά για συντήρηση. Οι περισσότεροι βέβαια εναλλάσσουν την προπόνηση τους μέσα στη χρονιά, ακολουθώντας την κλασσική πυραμίδα αύξηση βάρους, συντήρηση, γράμμωση. Συνήθως ο μεσόμορφος έχει τη δυνατότητα να κρατάει τις επαναλήψεις σε ένα μέσο αριθμό (ο μαγικός αριθμός 10) και τα σετ στα 4, ανεβάζοντας σταδιακά την αντίσταση.
Χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις ο μεσόμορφος μπορεί να κανονίζει και να διαμορφώνει την διατροφή του ανάλογα με την ακριβή εικόνα που θέλει να δώσει στο σώμα του.Οι αλλαγές μπορούν να έρθουν άμεσα.Τα 6 γεύματα την ημέρα είναι και πάλι ο καλύτερος τρόπος είτε για να αναπτυχτεί ή για να συντηρήσει την ανάπτυξη του.Αυτό που κατά περίπτωση αλλάζει είναι οι θερμίδες και το είδος των τροφών.Το είδος των συμπληρωμάτων που χρειάζεται ένας μεσόμορφος πάλι εξαρτάται από το τι ζητάει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου