11/6/11

Πόσο πολύ πρωτεΐνη χρειάζεστε?

Οι αυξανόμενοι μύες σας χρειάζονται αμινοξέα για να δημιουργήσουν νέους ιστούς. Τα αμινοξέα παρέχονται από πρωτεΐνες στη δίαιτα. Υπάρχει πολύ συζήτηση για την ακριβή ποσότητα πρωτεϊνών που απαιτούνται στο bodybuilding. Η σύνεση για συντήρηση είναι ότι τα ακραία ποσοστά πρωτεϊνών στη δίαιτα μπορούν να προκαλέσουν γαστρικές και νεφρικές επιπλοκές. Πρόσφατες έρευνες έχουν προτείνει ότι η λήψη πρωτεΐνης από 1 ως 14 γραμμάρια ανά μονάδα σωματικού βάρους είναι αρκετή για να διατηρήσει τη διαδικασία bodybuilding. Αυτό σημαίνει ότι η απαίτηση πρωτεϊνών ενός ατόμου 70 κιλών πρέπει να είναι γύρω στα 70 ως 98 γραμμάρια.Για να δώσω μια εκτίμηση της ποσότητας που λαμβάνετε υπόψη ακολουθηστε το παρακάτω: 100 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου έχει 22 γραμμάρια πρωτεΐνης, ένα ποτήρι γάλα έχει 8 γραμμάρια, ένα αυγό περίπου 5 γραμμάρια και μια φέτα ψωμιού 3 γραμμάρια.

Μια προσεκτική λέξη εναντία στο ρεύμα των συμπληρωμάτων για bodybuilding στην αγορά. Πολλές φόρες θα συναντήσετε διαφημίσεις που ισχυρίζονται, ‘Κερδίστε 20 λίβρες μυών σε 3 μήνες!’. Μείνετε μακριά από τέτοιους πεινασμένους για χρήματα διαφημιστές. Ανοικοδόμηση λείων μυών παίρνει χρόνο και προσπάθεια. Κάνοντας χρήση συνθετικών προϊόντων που αλλοιώνουν το φυσικό μηχανισμό του σώματος θα μπορούσε να μπερδέψει στο τι θα έπρεπε να είναι ο αληθινός σκοπός του bodybuilding που είναι να κρατήσετε το σώμα σε φόρμα και υγιές.

Τέλος το bodybuilding δεν είναι, ‘όσο περισσότερο τόσο καλύτερα’. Αντίθετα είναι ‘όσο πιο σαφή τόσο καλύτερα’. Μην το παρακάνετε, να τρωτέ ισορροπημένο φαγητό και να περιέχει άφθονο υπόλοιπο. Με τα πάντα καλά στη ζωή, δέσμευση, και ισορροπία θα εγγυηθεί την επιτυχία σας. Με αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας όλοι θα σηκώσετε σιδερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου